Sposób przygotowania:
Creme brulee z kokosem i marakują
Wysmarować oliwą 6 kokilek*. Nagrzać piekarnik do 180*C. W dużej misce rozetrzeć jajka, cukier i owoce marakui, aż wszystkie składniki się połączą. Wlać śmietankę i mleczko kokosowe do dużego rondla i na umiarkowanym ogniu, często mieszając, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia. Ubijając cały czas, dodawać porcjami do mieszaniny z jajek. Przelać wszystko z powrotem do rondla. Nadal mieszając, gotować na wolnym ogniu 5-7 minut, aż mieszanina zgęstnieje. Rozlać do kokilek. Ustawić je na blasze do pieczenia, i wypełnić zimną wodą, tak by sięgała do połowy naczyń. Piec ok 25 minut, aż krem się zestali. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Rozgrzać mocno grill w piekarniku. Posypać krem brązowym cukrem i zapiekać ok 5 minut, aż cukier się skarmelizuje. Można również użyć specjalnego palnika. Podawać od razu po zapieczeniu SMACZNEGO :) *kokilki - małe ceramiczne naczynka do zapiekania.