Sposób przygotowania:
Crepes Suzette
Pomarańcze dokładnie umyłam. Jedną sparzyłam wrzącą wodą i otarłam z niej skórkę, następnie obrałam odcinając białe albedo i ostrym nożem wyfiletowałam cząstki, z ogryzka wycisnęłam sok. Dwie pozostałe pomarańcze przekroiłam na pół i wycisnęłam z nich sok. Do rondelka włożyłam masło, wsypałam cukier i otartą skórkę, wlałam cały sok z pomarańczy. Mieszaninę doprowadziłam do wrzenia i gotowałam na wolnym ogniu około 15 minut, aż częściowo odparował i nabrał konsystencji syropu. Na dużej patelni ułożyłam złożone w chusteczkę naleśniki, zalałam je sosem i obłożyłam cząstkami pomarańczy. Podgrzewałam na wolnym ogniu 2-3 minuty. Rum lekko podgrzałam w rondelku po sosie, polałam nim naleśniki i podpaliłam.
monikaT83
edytaha
Oj pyszności Monisiu, mój mąż zjadł, wylizał talerz i krzyczał o dokładkę :D
monikaT83
dża
2milutka
zbysiowa
edytaha
Ja też, zakochałam się w nich :)
edytaha
Też smacznie :)
edytaha
To spróbuj Madziu, są pyszne :)
kołczu
edytaha
Koniecznie Robercie! :)