Sposób przygotowania:
Crumble truskawkowe
Z mąki, masła i cukru zagnieść miedzy palcami kruszonkę.
Naczynia do zapiekania wysmarować masłem. Na dno nasypać warstwę kruszonki, truskawki ponownie kruszonka.
Nie powinna kruszonka wychodzić poza naczynie ponieważ w trakcie zapiekania sok z owoców będzie wypływał. Najlepiej ułożyć naczynia na blasze do wypieków by nie zabrudzić piekarnika.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i zapiekać około 40 minut.
Jeśli lubimy bardziej przypieczoną kruszonkę pod koniec zapiekania na 2-3 minuty włączyć funkcję grillowania. Ale trzeba uważać by nie przypalić.
Wyjąć z piekarnika, odłożyć na 20 minut i podać ciepłe do jedzenia.
Naczynia do zapiekania wysmarować masłem. Na dno nasypać warstwę kruszonki, truskawki ponownie kruszonka.
Nie powinna kruszonka wychodzić poza naczynie ponieważ w trakcie zapiekania sok z owoców będzie wypływał. Najlepiej ułożyć naczynia na blasze do wypieków by nie zabrudzić piekarnika.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i zapiekać około 40 minut.
Jeśli lubimy bardziej przypieczoną kruszonkę pod koniec zapiekania na 2-3 minuty włączyć funkcję grillowania. Ale trzeba uważać by nie przypalić.
Wyjąć z piekarnika, odłożyć na 20 minut i podać ciepłe do jedzenia.