Sposób przygotowania:
Crumble rabarbarowo-jabłkowe
Przygotować kokilki, smarując je na spodzie i wewnętrznych ściankach masłem. Piekarnik rozgrzewać do 190 stopni. owoce umyć, obrać jabłko i pokroić rabarbar i jabłko w kostkę średniej wielkości. Dodać do nich cukier brązowy i wymieszać. Napełnić owocami kokilki do pełnej wysokości. Następnie przygotować kruszonkę, łącząc ze sobą zimne masło, mąkę, cynamon i cukier z prawdziwą wanilią. Gdy kruszonka będzie przypominała bułkę tartą, posypać nią owoce w kokilkach (maksymalnie ile się da, może być z górką). Kokilki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 25 min.
msewka
kołczu
Inspirowane Smakiem
Moje są standardowe - małe sufletówki. Na deser do kawy w sam raz. :)
mysza75