Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Cudowna pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty przepis na domową pomidorową

Cudowna pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cudowna pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Cudowna pomidorowa
Do wody wrzucamy skrzydełka i włączany całość na mały ogień. Gdy pojawi się biała piana ściągamy ją i wrzucamy warzywa. Całość gotujemy na bardzo małym ogniu ok 1 godziny. Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze pół godziny. Następnie wyciągamy mięso oraz warzywa. Do kubka odlewamy 1 chochle wywaru i dodajemy do niego koncentrat. Mieszamy bardzo dokładnie po czym wlewamy do zupy. Całość gotujemy ok 15 minut. W tym czasie wyciągamy z lodówki śmietanę tak aby osiągnęła temperaturę pokojową. Wlewamy ją do kubka po czym dodajemy po odrobinie gorącej zupy. Dzięki temu śmietana się nie zważy. Wlewamy do garnka i ściągamy z ognia. Dodajemy mały makaron bądź ryż. Smacznego!
Cudowna pomidorowa
Skrzydełka myjemy i wrzucamy do zimnej wody
Cudowna pomidorowa
Po ściągnięci piany dodajemy obrane warzywa
Cudowna pomidorowa
Koncentrat pomidorowy mieszamy z wywarem
Cudowna pomidorowa
Do śmietany po odrobinie dodajemy gorącą zupę