bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Cukinia do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy pomysł na coś innego.

Cukinia do chleba

Składniki:

Cukinia do chleba

 

  • 4 łyżki oleju,
  • 50 dag cukini,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sok z cytryny lub kwasek cytrynowy,
  • sól,
  • pieprz,
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Cukinia do chleba
Cukinię obraną pokrajać w kostkę. Włożyć na rozgrzany olej, mieszając usmażyć, odstwić i wystudzić. Dodać roztarty z solą czosnek, pieprz, drobno posiekaną pietruszkę i na końcu zakwasić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Podawać na zimno - jako dodatek do pieczywa. Tak przygotowaną cukinię można przechowywać 2-3 dni na dolnych półkach lodówki.

Tagi:

cukinia