olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Cukinia na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cukinia w mojej kuchni gości bardzo często w różnych postaciach. Dziś przedstawiam cukinię na ciepło.

Cukinia na ciepło

Składniki:

Cukinia na ciepło

 

  • 2 cukinie
  • 2 cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól do smaku
  • vegeta do smaku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Cukinia na ciepło

ETAP 1:

Cukinia na ciepło
Pokrojoną w kostkę cukinię podsmażam na oliwie.

Cebulę obieram, po czym kroję ją w kostkę i podsmażam na rozgrzanej na patelni oliwie. Cukinię myję, a następnie kroję w kostkę i dodaję do podsmażonej cebuli.

ETAP 2:

Cukinia na ciepło
Cukinię doprawiam do smaku solą, Vegetą i słodką papryką.

Warzywa podsmażam mieszając, po czym przyprawiam je do smaku: solą, Vegetą, słodką papryką, a następnie podlewam całość wodą i duszę na niewielkim ogniu.

ETAP 3:

Warzywa duszę do momentu kiedy będą miękkie.