Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cukinia w cieście naleśnikowym jest smaczna i szybko można ją przygotować

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

Składniki:

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym
Do naczynia wlać mleko, wodę, dodać żółtko, szczyptę soli mąkę i dokładnie zmiksować. Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plasterek cukinii zanurzać w przygotowanym cieście, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

cukinia