Sposób przygotowania:
Cukinia smażona z czosnkiem
Cukinię umyć, obrać ze skóry, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię przełożyć na sito, oprószyć solą i odstawić na 15 - 20 minut. Po tym czasie odcisnąć lekko sok.
Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany, pokrojony czosnek i mieszając smażyć krótko około 2 minut.
Dodać startą cukinię i smażyć około 3 - 5 minut.
Dodać cukier, szczyptę ziół prowansalskich i wymieszać nie zdejmując z ognia.
Następnie przełożyć na talerz i podawać na gorąco zaraz po usmażeniu.
Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany, pokrojony czosnek i mieszając smażyć krótko około 2 minut.
Dodać startą cukinię i smażyć około 3 - 5 minut.
Dodać cukier, szczyptę ziół prowansalskich i wymieszać nie zdejmując z ognia.
Następnie przełożyć na talerz i podawać na gorąco zaraz po usmażeniu.
gusia1000