Sposób przygotowania:
Panierowana i smażona cukinia
Cukinię myjemy, osuszamy a następnie cukinię obieramy ze skóry i kroimy w 1.5 cm - 2 cm krążki.
Krążki rozkładamy na desce, oprószamy solą, pieprzem.
Następnie wbijamy do miseczki jajka, roztrzepujemy widelcem ze szczyptą przyprawy uniwersalnej.
Krążek cukinii obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju aż cukinia nabierze złotego koloru z każdej strony.
Podajemy jako przekąskę.
Krążki rozkładamy na desce, oprószamy solą, pieprzem.
Następnie wbijamy do miseczki jajka, roztrzepujemy widelcem ze szczyptą przyprawy uniwersalnej.
Krążek cukinii obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju aż cukinia nabierze złotego koloru z każdej strony.
Podajemy jako przekąskę.
gusia1000