reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 633]

Cukinia w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam, cukinia w innym ale smacznym wydaniu

Cukinia w curry

Składniki:

Cukinia w curry

 

 

  • Zalewa:
  • litr wody
  • 3/4 szklanki octu 10%
  • 6 łyżek cukru
  • 1łyżka soli
  • 2 płaskie łyżki cuury

Sposób przygotowania:

Cukinia w curry
Cukinię umyć i podzielić na kawałki odpowiadające wysokości słoików Ja dzielę na pół, a potem wzdłuż na ćwiartki. Mocno upychamy w słojach, a pomiędzy wkładamy plasterki cebuli i po jednej łodydze natki selera wraz z liśćmi Wsypujemy gorczycę. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewę zalewamy cukinię, zamykamy słoje. Pasteryzujemy 8 minut. Wyjmujemy i odwracamy zakrętko do dołu. Zostawiamy do ostygnięcia

Tagi:

cukinia