Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinia w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cukinia w panierce z płatków kukurydzianych zyskuje całkiem nowy smak, jest wyjątkowo chrupiąca i delikatna.

Cukinia w chrupiącej panierce

Składniki:

Cukinia w chrupiącej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w chrupiącej panierce
Cukinię umyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry grubości 1 cm. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Jajka wlać na talerz, dodać szczyptę soli i roztrzepać widelcem. Plastry cukinii oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtoczyć w rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.