Sposób przygotowania:
Cukinia w sosie jogurtowo-pomidorowym
Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki. Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy w plasterki.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy tam kolejno kiełbasę cukinię i pokrojoną cebulę (w drobną kostkę) oraz pieczarki. Wszystko dusimy aż cukinia zmięknie. Na koniec dodajemy jogurt naturalny oraz sos pomidorowy.
Całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Najlepiej danie smakuje na drugi dzień, podajemy na ciepło z ciemnym pieczywem.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy tam kolejno kiełbasę cukinię i pokrojoną cebulę (w drobną kostkę) oraz pieczarki. Wszystko dusimy aż cukinia zmięknie. Na koniec dodajemy jogurt naturalny oraz sos pomidorowy.
Całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Najlepiej danie smakuje na drugi dzień, podajemy na ciepło z ciemnym pieczywem.