Sposób przygotowania:
Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie pieczarkowym
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawa do kurczaka.
Cebulę kroimy w piórka.
Pieczarki rozrabiamy w blenderze.
Młodą cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy kurczaka, cukinię i zblendowane pieczarki.
Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę (do połączenia składników ze śmietaną).
Kasze kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut.
Podajemy z mięsem.
Cebulę kroimy w piórka.
Pieczarki rozrabiamy w blenderze.
Młodą cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy kurczaka, cukinię i zblendowane pieczarki.
Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę (do połączenia składników ze śmietaną).
Kasze kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut.
Podajemy z mięsem.