Sposób przygotowania:
Cukinia w sosie serowym
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm Plastry przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie maczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową i serkiem topionym. Po czym sos zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody. Cukinię wykładamy na półmisek i polewamy sosem.
Danie posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową i serkiem topionym. Po czym sos zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody. Cukinię wykładamy na półmisek i polewamy sosem.
Danie posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Podajemy jako dodatek do obiadu.