SUPERPRZEPIS

Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym to świetna propozycja obiadowa. Polecam z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym

Pulpeciki;

Sos;

  • 500 g przecieru pomidorowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 płaska łyżka oregano,
  • 1 płaska łyżka bazylii,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki.

Sposób przygotowania:

Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, jajka, bułkę tartą, przyprawy i zioła.

Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą.

Naczynie żaroodporne lub blaszkę smarujemy olejem.

Formujemy kuleczki wielkości mandarynki i wykładamy na natłuszczoną formę.

Do przecieru pomidorowego dodajemy zioła i przyprawy.

Wlewamy sos na pulpeciki.

Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, jajka, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Formujemy kuleczki wielkości mandarynki i wykładamy na natłuszczoną formę.
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Do przecieru pomidorowego dodajemy zioła i przyprawy. Wlewamy sos na pulpeciki.
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)