Sposób przygotowania:
Pieczone pulpeciki z cukinią w sosie pomidorowym
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, jajka, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę smarujemy olejem.
Formujemy kuleczki wielkości mandarynki i wykładamy na natłuszczoną formę.
Do przecieru pomidorowego dodajemy zioła i przyprawy.
Wlewamy sos na pulpeciki.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;)
Do mielonego mięsa dodajemy cukinię, jajka, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę smarujemy olejem.
Formujemy kuleczki wielkości mandarynki i wykładamy na natłuszczoną formę.
Do przecieru pomidorowego dodajemy zioła i przyprawy.
Wlewamy sos na pulpeciki.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;)
SylaUla