IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Cukinia z czosnkiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Niesamowicie smaczna i aromatyczna wersja cukinii.

Cukinia z czosnkiem i oliwkami

Składniki:

Cukinia z czosnkiem i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z czosnkiem i oliwkami
Cukinię kroimy w plastry o grubości 4 mm. Każdy plaster posypujemy wegetą i białym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów oraz olej rzepakowy. Ząbki czosnku kroimy wzdłuż na połowę. Oliwki kroimy w plasterki. Na gorący olej wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Smażymy około 2 minut, następnie wyjmujemy z oleju. Na patelnię wkładamy plastry cukinii stroną z przyprawami do góry. Smażymy około 5 minut (aż nabiorą złotawego koloru). Mieszamy ze sobą Smakołyk oraz pieprz. Plastry odwracamy i posypujemy mieszanką przypraw. Dosmażamy. Kiedy cukinia jest już usmażona, zdejmujemy ją z patelni, na którą wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy je ok. 1 minuty. Wyjmujemy i układamy obok cukinii z czosnkiem.

Smacznego!

Tagi:

beza cukinia bezy