Sposób przygotowania:
Cukinia z marchewką i papryką
Cukinie i kabaczka myjemy i osuszamy. Kroimy i wydrążamy środki. Następnie szatkujemy. Solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody.
Dodajemy starte papryki, cebulę pokrojoną w piórko oraz starte marchewki. Następnie dodajemy cukier, pieprz i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Dajemy do słoika, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Słoiki wyciągamy i dajemy do góry dnem.
Dodajemy starte papryki, cebulę pokrojoną w piórko oraz starte marchewki. Następnie dodajemy cukier, pieprz i ocet. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Dajemy do słoika, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Słoiki wyciągamy i dajemy do góry dnem.