Sposób przygotowania:
Mintaj w płatkach owsianych z marchewką
Ziemniaki i marchewkę obieram, i myję. Ziemniaki wstawiam w osolonej wodzie i gotuję 30 minut. Marchewkę wkładam do innego garnka, wlewam ½ szklanki wody i gotuję około 30 minut. Jak trochę przestygnie marchew kroję na paski sitkiem do jarzyn sałatkowych. Dodaje masło, i trochę soli. Ziemniaki odcedzam z wody, i robię z nich puree. Cebulkę białą szatkuję przesmażam na oliwie na patelni , dodaję mleko i wlewam do ziemniaczków. Dokładnie je mieszam. Mintaja odmrażam, i panieruję najpierw w jajku, potem w płatkach owsianych. Solę, pieprze i smażę na oliwie. Rybę podaje z ziemniakami, marchewką. Talerz dekoruję ogórkiem, papryką czerwoną. Róże robię z pomidora czerwonego i cebuli czerwonej oraz cukinii.
zbysiowa