luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Cukinia z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cukiniowo-pieczarkowy dodatek do obiadu, pachnący czosnkiem, nam bardzo smakował.

Cukinia z pieczarkami

Składniki:

Cukinia z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z pieczarkami
Cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, posolic i odstawic. Pieczarki oczyscic, pokroic na drobne kawalki Cebule obrac, pokroic w kostke , przysmazyc. Cukinia tak jak zielony ogorek, posolona puszcza wode, dlatego odcisnac ja z wody i wylozyc do przysmazonej cebuli. Dodac pieczarki, zmiazdzony czosnek, przyprawic do smaku vegeta i pieprzem i smazyc ok. 5 min. Dodac smietane, podac z np. ziemniakami i schabowym.

Tagi:

cukinia