Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Cukinia z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół.

Cukinia z rusztu

Składniki:

Cukinia z rusztu

 

  • dla 4 osób:
  • 2 małe cukinie,
  • 3 łyżki stołowa oliwy,
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego granulowanego Galeo,
  • 15 dag Rokfora,
  • 200 ml jogurtu naturalnego.

Sposób przygotowania:

Cukinia z rusztu
Na gorącym ruszcie (w piekarniku lub na grillu) położyć folię aluminiową i ułożyć na niej posmarowane oliwą wymieszaną z 1 łyżeczką czosnku i posypać rozkruszonym rokforem kawałki cukinii. W zależności od wielkości zapiekać cukinię od 20 do 30 minut(aż będzie miękka). Podawać polaną jogurtem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

cukinia