MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Cukinia z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i zdrowy dodatek do potraw - cukinia gotowana na parze.

Cukinia z ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z ziołami
Cukinię opłukujemy i kroimy w 1 cm plasterki , przekładamy na talerz i posypujemy ziołami. Do naczynia wlewamy oliwę, dodajemy sos czosnkowy i dokładnie mieszamy , do całkowitego połączenia.Pokrojoną cukinię kładziemy na wkładzie do gotowania na parze. Gotujemy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając , cukinia ma być al dente.Gotową cukinię przekładamy do salaterki, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy koperkiem.
Cukinia z ziołami
Główne produkty : cukinia , oliwa z oliwe, zioła prowansalskie i sos czosnkowo-ziołowy.
Cukinia z ziołami
Cukinię kroimy w plasterki i posypujemy ziołami prowansalskimi.
Cukinia z ziołami
Cukinię układamy na wkładzie go gotowania na parze.
Cukinia z ziołami
Gotujemy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszajac.