Sposób przygotowania:
Cukinia zapiekana z tuńczykiem i kukurydzą
1. Cukinię myjemy,osuszamy, obieramy i przekrawamy wzdłuż, następnie łyżką wydrążamy środek formując łódeczki.
2. Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cukinie oprószamy solą, nakładamy tuńczyka i kukurydzę, następnie oprószamy ziołami.
4. Tak przygotowane cukinie układamy w formie do pieczenia, podlewamy olejem i gorącą wodą, następnie pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni, ja piekłam 40 minut.
5. Przed końcem pieczenia cukinie posypujemy serem żółtym i zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy udekorowane ketchupem.
Rady: Ja miałam bardzo małe cukinie.
2. Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cukinie oprószamy solą, nakładamy tuńczyka i kukurydzę, następnie oprószamy ziołami.
4. Tak przygotowane cukinie układamy w formie do pieczenia, podlewamy olejem i gorącą wodą, następnie pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni, ja piekłam 40 minut.
5. Przed końcem pieczenia cukinie posypujemy serem żółtym i zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy udekorowane ketchupem.
Rady: Ja miałam bardzo małe cukinie.