Sposób przygotowania:
Cukinia zapiekana z marchewką
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodajemy pokrojone w półtalarki pieczarki. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Mniej więcej jedną trzecią miąższu dodajemy do pieczarek i cebuli wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, lekko solimy. Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie do chwili aż lekko zbrązowieje i dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku jarzynką, pieprzem i chili. Cukinie napełniamy farszem, posypujemy startą na grubych oczkach marchewką. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, po czym posypujemy startym na gubych oczkach żółtym serem i wkładamy do piekarnika jeszcze na około 10 minut.