Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Cukinia ze szczypiorkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty dodatek do obiadku, kolejna wariacja na temat cukinii.

Cukinia ze szczypiorkiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia ze szczypiorkiem.

 

 

  • pęczek szczypiorku

 

  • olej do smażenia

 

  • 1/2 szklanki wody

 

  • szczypta soli, pieprzu i wegety

Sposób przygotowania:

Cukinia ze szczypiorkiem.
Cukinię obieramy i wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy ją w niezbyt małą kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy warzywko, smażymy do zarumienienia na małym ogniu. Szczypiorek myjemy i siekamy, wrzucamy do cukinii. Doprawiamy ją solą, pieprzem i wegetą. Gdy jest już zarumieniona, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 10 min.
Cukinia ze szczypiorkiem.
Prosty dodatek do obiadku, kolejna wariacja na temat cukinii
Cukinia ze szczypiorkiem.
Prosty dodatek do obiadku, kolejna wariacja na temat cukinii.

Tagi:

cukinia