Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Cukiniowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto z dodatkiem cukinii.

Cukiniowe ciasto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowe ciasto

 

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki startej cukinii
  • 1/3 szklanki syropu malinowego
  • 4 łyżki kremowego mixu do sałatek, zup i sosów 12%

Sposób przygotowania:

Cukiniowe ciasto
Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki i dokładnie je wymieszać. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać ją do sypkich składników. Dodać również jajka, olej, syrop malinowy i kremowy mix. Wszystko wymieszać łyżką. Przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy i piec w 180 stopniach przez ok. 45 minut (sprawdzić patyczkiem).
Cukiniowe ciasto
Wszystkie sypkie składniki przesypane do miski.
Cukiniowe ciasto
Mokre składniki dodane do wymieszanych składników sypkich.
Cukiniowe ciasto
Przygotowane ciasto przelane do natłuszczonej tortownicy.
Cukiniowe ciasto
Upieczone ciasto wyjęte z tortownicy na talerz.