Sposób przygotowania:
Cukiniowe kluseczki
Cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Ścieramy na tarce jarzynowej do miski i posypujemy solą. Mieszamy i odstawiamy.
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Z cukinii odciskamy sok i dodajemy jajko oraz przyprawy, mieszamy. Dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy.
Łyżkę zanurzamy w gotującej się wodzie i nabieramy małe porcje ciasta, a następnie wkładamy do gotującej się wody. Delikatnie mieszamy i gotujemy przez 2 - 3 minuty od wypłynięcia. Ugotowane kluseczki przekładamy na cedzak. Podajemy z omastą.
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Z cukinii odciskamy sok i dodajemy jajko oraz przyprawy, mieszamy. Dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy.
Łyżkę zanurzamy w gotującej się wodzie i nabieramy małe porcje ciasta, a następnie wkładamy do gotującej się wody. Delikatnie mieszamy i gotujemy przez 2 - 3 minuty od wypłynięcia. Ugotowane kluseczki przekładamy na cedzak. Podajemy z omastą.