kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Cukiniowe kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kluseczki. Przygotowane z cukinii i podane z dodatkiem smażonej cebulki. Polecam na obiad.

Cukiniowe kluseczki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Cukiniowe kluseczki

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe kluseczki
Cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Ścieramy na tarce jarzynowej do miski i posypujemy solą. Mieszamy i odstawiamy.

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy.

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Z cukinii odciskamy sok i dodajemy jajko oraz przyprawy, mieszamy. Dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy.

Łyżkę zanurzamy w gotującej się wodzie i nabieramy małe porcje ciasta, a następnie wkładamy do gotującej się wody. Delikatnie mieszamy i gotujemy przez 2 - 3 minuty od wypłynięcia. Ugotowane kluseczki przekładamy na cedzak. Podajemy z omastą.
Cukiniowe kluseczki
Do odsączone z nadmiaru płynu cukinii dodajemy przyprawy i jajko.
Cukiniowe kluseczki
Dodajemy resztę składników i razem mieszamy.
Cukiniowe kluseczki
Kluski gotujemy w osolonej wodzie z olejem.
Cukiniowe kluseczki
Gotowe kluski przekładamy na cedzak i odsączamy.
Cukiniowe kluseczki
Pokrojoną cebulę smażymy na oleju.