Sposób przygotowania:
Kluseczki dyniowe z cebulą i serem pleśnowym
Ziemniaki ugotować w łupinkach, przestudzić i obrać. Następnie zgnieść ziemniaki za pomocą widelca albo tłuczka do ziemniaków. Dynię ugotować na parze przez 15 minut. Następnie zmiksować i przełożyć do małego garnka. Postawić na ogień i podgrzewać w celu odparowania wody, przez ok 10 minut, często mieszając. Przestudzić Ziemniaki zmieszać z dynią, żółtkiem, solą i pieprzem. Następnie dodać mąkę i zmieszać na jednolite ciasto. W garnku zagotować wodę i posolić ją Kluski za pomocą dwóch łyżek kłaść na gotującą się wodę. Gotować od momentu wypłynięcia na wierzch ok 5 minut. Wyłowić łyżką cedzakową i odłożyć na talerz. Cebulę pokroić w półplasterki. Usmażyć na maśle aż będzie rumiana, na koniec dodać miód. Kluseczki podawać z cebulka i posypane pokruszonym serem