Sposób przygotowania:
Udka kurczaka duszone
Duże udka kurczaka podzielić na porcje: pałka i podudzie, przyprawę do indyka wymieszać z olejem, do marynaty włożyć porcje udek, dobrze je natrzeć i do lodówki schować na kilka godzin.
Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu.
Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek.
Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu.
Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek.