Sposób przygotowania:
Cukiniowe księżyce z tymiankiem
Cukinie obieramy ze skórki i myjemy, osuszamy. Następnie kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek. Kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. powstałe księżyce z cukinii lekko oprószamy solą i zostawiamy na 5 minut.W miseczce roztrzepujemy jajko z przyprawą Maggi, do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Kawałki cukinii obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego księżyce z cukinii. Smażymy na rumiano z obu stron.
Po obróceniu na drugą stronę obficie posypujemy tymiankiem i jeszcze chwilę smażymy, żeby zioło zagrzało się i mogło oddać cały swój aromat i smak.Cukinie wykładamy na papierowy ręcznik, żeby wchłonął nadmiar oleju.
Następnie przekładamy na talerzyk i możemy delektować się smakiem niezwykle aromatycznej smażonej cukinii.
Kawałki cukinii obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego księżyce z cukinii. Smażymy na rumiano z obu stron.
Po obróceniu na drugą stronę obficie posypujemy tymiankiem i jeszcze chwilę smażymy, żeby zioło zagrzało się i mogło oddać cały swój aromat i smak.Cukinie wykładamy na papierowy ręcznik, żeby wchłonął nadmiar oleju.
Następnie przekładamy na talerzyk i możemy delektować się smakiem niezwykle aromatycznej smażonej cukinii.