Sposób przygotowania:
Ciasto kawowo-cukiniowe z kokosem
Do garnka wkładamy margarynę, mleko, cukier, kawę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Masę studzimy. Do ostudzonej masy wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą. Cukinię jeśli jest bardzo młodziutka i ma miękka skórkę nie musimy obierać, pozywamy się nasion i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą cukinię dodajemy do wyrobionego ciasta i mieszamy łyżka. Ciasto wylewamy na blaszkę (23x33cm) wysmarowana tłuszczem i wysypaną bułka tartą. Pieczemy ok 50 min w temp.180 stopni (do suchego patyczka). Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka nad kąpielą wodną. Tak powstałą polewą smarujemy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.