Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Cukiniowe penne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybko i lekko na kolację.

Cukiniowe penne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowe penne

 

  • 1 opakowanie makaronu
  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 2- 3 plasterki żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cukiniowe penne
Makaron gotujemy al dente. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulkę kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy cukinię i razem dusimy. Gdy zmiękną składniki dodajemy do nich makaron, a później pokrojone w paski kawałki sera. Dodajemy sól i pieprz do smaku i przez chwilę razem podsmażamy. Podajemy na gorąco od razu po przygotowaniu.
Cukiniowe penne
Pokrojoną cebulkę podduszamy na rozgrzanym na patelni oleju.
Cukiniowe penne
Do cebulki dodajemy startą na jarzynówce cukinię.
Cukiniowe penne
Gdy składaniki zmiękną dodajemy do smaku sól i pieprz.
Cukiniowe penne
Na koniec dodajemy makaron i pokrojony ser żółty.