Sposób przygotowania:
Cukiniowo - paprykowy sos na zimę
Warzywa obrać a potem zmielić w maszynce do mięsa
Najlepiej użyć sitka ze średnimi otworami.
Następnie warzywa wrzucić do garnka i wszystko gotować 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Potem dodać przyprawy bez octu i dalej gotować 15 minut.
Po tym czasie dodać ocet i gotować dalej kolejne 15 minut.
Gotowym sosem napełnić słoiki i zakręcić je.
Słoiki z sosem pasteryzować około 30 minut a po pasteryzacji wystudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.
Najlepiej użyć sitka ze średnimi otworami.
Następnie warzywa wrzucić do garnka i wszystko gotować 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Potem dodać przyprawy bez octu i dalej gotować 15 minut.
Po tym czasie dodać ocet i gotować dalej kolejne 15 minut.
Gotowym sosem napełnić słoiki i zakręcić je.
Słoiki z sosem pasteryzować około 30 minut a po pasteryzacji wystudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)