gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Cukiniowy przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki obieramy i ....

Cukiniowy przysmak

Składniki:

Cukiniowy przysmak

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowy przysmak
Ziemniaki obieramy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy w grubsze plastry. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy w plasterki. Lekko solimy. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cukinie z obu stron. Na osobnej patelni podsmażamy ziemniaki, do ziemniaków dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i podsmażamy. Do ziemniaków i kiełbasy dodajemy cukinię, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Dodajemy do potrawy drobno posiekany szczypiorek, mieszamy. Podajemy ciepłe.