Sposób przygotowania:
Curry z kurczaka i mango
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, mieszamy z curry i kurkumą i smażymy na rozgrzanym oleju, na głębokiej patelni z przykrywką. Pora myjemy i kroimy w półplasterki, marchewkę myjemy, obieamy i ścieramy na grubej buraczanej tarce i dodajemy do kurczaka. Mieszamy i wszstko razem
smażymy 5 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie mleko kokosowe należy zmieszać z bulionem i
wiórkami kokosowymi, a następnie zalewamy tym mięso z warzywami na patelni. Dusimy pod
przykryciem przez 5 minut. Mango obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, dorzucamy na
patelnię, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gototujemy przez 5
minut.
smażymy 5 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie mleko kokosowe należy zmieszać z bulionem i
wiórkami kokosowymi, a następnie zalewamy tym mięso z warzywami na patelni. Dusimy pod
przykryciem przez 5 minut. Mango obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, dorzucamy na
patelnię, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gototujemy przez 5
minut.