Sposób przygotowania:
Curry z kurczakiem, ananasem i warzywami
1. Oczyszczone, umyte mięso pokroić w paski i obtoczyć w przyprawie. Na patelni wok rozgrzać olej sezamowy, wrzucić mięso i smażyć przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojony w drobną kostkę imbir i posiekaną drobno paprykę pozbawioną gniazd nasiennych. Przesmażyć.
2. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, dodać na patelnię. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Mleczko kokosowe wlać do warzyw i kurczaka, dodać sos sojowy, curry i pastę wasabi. Dokładnie wymieszać. Dusić do miękkości warzyw (około 10 minut). Danie podawać z ryżem lub azjatyckim makaronem (ja podałam z makaronem Soba), posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
2. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, dodać na patelnię. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Mleczko kokosowe wlać do warzyw i kurczaka, dodać sos sojowy, curry i pastę wasabi. Dokładnie wymieszać. Dusić do miękkości warzyw (około 10 minut). Danie podawać z ryżem lub azjatyckim makaronem (ja podałam z makaronem Soba), posypane posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!