Sposób przygotowania:
cymbaj
Na początek wymieszać ze sobą mlko,jajka,sode,cynamon,miód,mąke pszenną,cukier,olej. Wszystko dokładnie zmiksować. Formę natłuścić i obsypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni przez 40 minut.Aby przyrządzić krem musimy zagotować 2 szklanki mleka z cukrem.
żółtko wymieszać z mąką i cukrem. Rozpuścić w 3 szklankach mleka, po czym wlać do wrzącego mleka.Wszystko zagotować.Potem przestudzić.
Masą przełożyć ostudzone i przekrojone ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.Potem polecam polac ciasto polewą czekoladową,toffi lub orzechową.
żółtko wymieszać z mąką i cukrem. Rozpuścić w 3 szklankach mleka, po czym wlać do wrzącego mleka.Wszystko zagotować.Potem przestudzić.
Masą przełożyć ostudzone i przekrojone ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.Potem polecam polac ciasto polewą czekoladową,toffi lub orzechową.