landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

cymbaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

cymbaj

Składniki:

cymbaj

 

 

  • krem
  • 500 ml mleka 3,6%
  • 2 żółtka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 150 g cukru
  • 150 g mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

cymbaj
Na początek wymieszać ze sobą mlko,jajka,sode,cynamon,miód,mąke pszenną,cukier,olej. Wszystko dokładnie zmiksować. Formę natłuścić i obsypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni przez 40 minut.Aby przyrządzić krem musimy zagotować 2 szklanki mleka z cukrem.
żółtko wymieszać z mąką i cukrem. Rozpuścić w 3 szklankach mleka, po czym wlać do wrzącego mleka.Wszystko zagotować.Potem przestudzić.
Masą przełożyć ostudzone i przekrojone ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.Potem polecam polac ciasto polewą czekoladową,toffi lub orzechową.

Tagi:

jajko jajka