Sposób przygotowania:
Cynaderki duszone
Nerki starannie umyć, rozciąć w wzdłuż, opłukać i obgotować.
Nerki pokroić w plasterki , lekko obsmażyć na części tłuszczu i przełożyć do rondla.
Cebulę obrać, opłukać, obsmażyć na części tłuszczu, dodać do nerek dodać wrzącą wodę, dodać pieprz, sól i udusić.
Z reszty tłuszczu i mąki przygotować rumianą zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dodać do nerek, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać wody do pożądanej gęstości i zagotować.
Nerki pokroić w plasterki , lekko obsmażyć na części tłuszczu i przełożyć do rondla.
Cebulę obrać, opłukać, obsmażyć na części tłuszczu, dodać do nerek dodać wrzącą wodę, dodać pieprz, sól i udusić.
Z reszty tłuszczu i mąki przygotować rumianą zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dodać do nerek, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać wody do pożądanej gęstości i zagotować.