Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 400]

Zupa kisz masz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lubię takie zupki dwa dania w jednym na bazie kapusty kiszonej z dodatkiem ziemniaków oraz papryki.. Polecam.

Zupa kisz masz

Składniki:

Zupa kisz masz

 

  • 1 kg mięsa z łopatki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki maki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Papryka ostra

Sposób przygotowania:

Zupa kisz masz

ETAP 1:

Zupa Kisz Masz

1. Ziemniaki obieramy, kroimy kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy.

2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do ziemniaków.

ETAP 2:

Zupa Kisz Masz

3. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki, poszatkowaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Mieszając prużymy 20 minut, następnie przekładamy do garnka z ziemniakami i mięsem.

ETAP 3:

Zupa Kisz Masz

4. Do zupy dodajemy przecier, doprawiamy solą oraz papryką i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy.

ETAP 4:

5. Smacznego