agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

cynadry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

cynadry................cynadry

cynadry

Składniki:

cynadry

 

  • Nerki 80 g
  • Marchew 50 g
  • Cebula 50 g
  • Por 50 g
  • Olej 20 g
  • Koncentrat pomidorowy 20 g
  • Sól
  • Inne przyprawy

 

Sposób przygotowania:

cynadry
Nerki przekroić wzdłuż, wyciągnąć przewody moczowe, wymyć, włożyć do osolonego wrzątku i obgotować ok. dziesięciu minut. Marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i pora pokroić w prążki. Nerki odcedzić, ostudzić i pokroić poprzecznie w plastry. Cebulę i pory udusić na tłuszczu, dodać marchew, selery, cynadry i przyprawy. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy.

Tagi:

przyprawy