Sposób przygotowania:
Serowe palmiery
Ciasto francuskie rozmrozić. Posypać stolnice cienko mąką i rozwinąć ciasto. Przeciąć je na pół. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połowę z każdej połowy ciasta posypać serem i posmarować ketchupem. Złożyć na pół, tak, aby ser był przykryty. Następnie nakładamy ser i ketchup na środek każdej części ciasta i składamy brzegi do środka, następnie znów nakładamy resztę sera i ketchupu, posypujemy papryka i pieprzem i każdy z kawałków składamy tak jakbyśmy zamykali książkę. Oba wałki kroimy w 0,8 cm plastry, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (dość mocno rosną - powiększają swoja objętość ok. 2 razy), posypujemy lekko vegetą i pieczemy ok 7 minut w temperaturze 180 stopni, przewracamy szczypcami kuchennymi na druga stronę i dalej pieczemy ok. 5 minut.


mali.na
Krakowianka
haniakson