Sposób przygotowania:
Cytrusowe ptasie mleczko z niespodzianką
Poniżej przedstawiam sposób wykonania deseru w etapach.
ETAP 1:
Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody i ostawić do wystudzenia.
ETAP 2:
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić i dno wyłożyc biszkoptami. Ja dno wyłożyłam jeszcze papierem do pieczenia.
ETAP 3:
Połowę schłodzonego mleka ubić na piankę. Następnie porcjami dodawać tężejąca galaretkę pomarańczową. Masę wyłożyć na biszkopty.
ETAP 4:
Następnie w masę powciskać pianki w czekoladzie. Przygotować drugą warstwę pianki. Ubic drugą część mleka z galaretka cytrynową. Mase przelac do formy. Na wierzchu posypac starta czekoladą i wstawic do lodówki do schłodzenia. Planowałam całośc zalać jeszcze na wierzchu galaretka ale moja tortownica juz jej nie pomieściła.