Sposób przygotowania:
Cytrynowa Delicja
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę. Cały czas ubijajac, małymi porcjami wsypać cukier, a następnie dodawać pojedynczo żółtka. Do piany, na koniec przesiać mąkę wraz z proszkiem budyniowym i delikatnie wymieszać. Blaszkę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i piec przez 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie biszkopt wyjąć z piekarnika i ostudzić. Dodatkowo: Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć folią aluminiową i przelać rozpuszczoną galaretkę. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Biszkopt nasączyć herbatą, posmarować dżemem cytrynowym i ułożyć stężałą galaretkę. Na parze roztopić czekoladę mleczną z kremówką, przestudzić i wylać na galaretkę, ozdobić mini rurkami (opcjonalnie). Wstawić do lodówki i kroić, jak już polewa zastygnie.
misia5
marietta