Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt z delicjami Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne ciasto biszkoptowe,z delicjami

Biszkopt z delicjami Danusi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt z delicjami Danusi

 

  • Biszkopt
  • cukier 4 łyżki
  • jajka 4 szt
  • mąka 4 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mleko 2 szkl
  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • śnieżka-bita śmietana 2 szt
  • sok pomarańczowy 1 litr w kartonie
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • cukier 2 łyżki
  • delicje o smaku pomarańczowym 3 paczki

Sposób przygotowania:

Biszkopt z delicjami Danusi
Białka ubić na sztywno, na wolnych obrotach miksera. Pod koniec ubijania dosypywać po trochu cukru, ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Gdy piana jest ubita dodawać po jednym żółtku i ubijać. Do masy jajecznej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wlać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec ok. 30 minut w 175 stopniach.
Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.
I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.
Biszkopt z delicjami Danusi
Do mleka został wsypany proszek budyniowy i dobrze, rozmieszany
Biszkopt z delicjami Danusi
Z podanych składników ciasta, został upieczony biszkopt