Sposób przygotowania:
Delicja 4
Biszkopt jasny:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt orzechowy:
Orzechy drobno posiekać. Osiem białek ubić na sztywną pianę dodać cukier , nadal ubijając dodać 4 żółtka. Następnie dodać proszek do pieczenia kokos i orzechy - delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut
Masa:
Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem , w jednej szklance mleka rozpuścić budynie, żółtka i wlać do gotującego się mleka - ugotować budyń i ostudzić. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody.Margarynę utrzeć , dodać chłodny budyń. Do utartej masy wlać ciągle mieszając rozpuszczoną lekko tężejącą galaretkę - dokładnie wymieszać.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy posmarować 1/2 częścią masy wyłożyć biszkopty resztę masy i przykryć biszkoptem jasnym. Polac polewą.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut.
Biszkopt orzechowy:
Orzechy drobno posiekać. Osiem białek ubić na sztywną pianę dodać cukier , nadal ubijając dodać 4 żółtka. Następnie dodać proszek do pieczenia kokos i orzechy - delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 - 20minut
Masa:
Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem , w jednej szklance mleka rozpuścić budynie, żółtka i wlać do gotującego się mleka - ugotować budyń i ostudzić. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody.Margarynę utrzeć , dodać chłodny budyń. Do utartej masy wlać ciągle mieszając rozpuszczoną lekko tężejącą galaretkę - dokładnie wymieszać.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy posmarować 1/2 częścią masy wyłożyć biszkopty resztę masy i przykryć biszkoptem jasnym. Polac polewą.
pałla
Justyna92
Rozmiar formy jest uniwersalny
39,5 x 23,5 cm