pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Delicja II

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobry placek , na różne okazje

Delicja II

Składniki:

Delicja II

 

  • CIASTO
  • pół szklanki cukru pudru
  • 7 białek
  • 15 dag orzechów
  • 15 dag kakao
  • MASA
  • 7 żółtek
  • budyń śmietankowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 2 galaretka wiśniowa,
  • paczka delicji

Sposób przygotowania:

Delicja II
CIASTO: Białka ubić na sztywno. Orzechy zmielić. Dodać puder, łyżką wmieszać orzechy i kokos. Piec ok. 25 minut. Wystudzić. MASA: Żółtka utrzeć z suchym budyniem z torebki, wlać do mleka, wymieszać i zagotować. Następnie wystudzić. Utrzeć margarynę z 3 łyżkami cukru pudru, dodać zimny wcześniej przygotowany budyń żółtek i budyniu. Cytrynową galaretkę rozpuścić w szklance zimnej wody. Gdy zacznie tężeć dodać ją do masy. Dokładnie wymieszać. Zrobić galaretkę wiśniową. Masę wyłożyć na ciasto. Ułożyć delicję, udekorować na około, i zalać tężejącą wiśniową galaretką.

Tagi:

ciasto