Sposób przygotowania:
Cytrynowa karpatka
600 ml mleka i cukier zagotować. Do 200 ml mleka dodać budynie i dokładnie wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń i mieszać, aż zgęstnieje. Gotowy pozostawić do przestygnięcia. Margarynę zmiksować, dodając po łyżce budyniu a następnie wstawić do lodówki. W garnku zagotować szklankę wody, dodać margarynę i rozpuścić. Dodać mąkę, ciągle mieszając, aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodziło od garnka. Pozostawić do przestygnięcia. Do zimnego ciasta dodać jajka oraz proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Ciasto podzielić na pół a następnie wyłożyć na blachę ok 40x25cm . Piec w temp. 200'C ok 25 min. Wystudzone płaty ciasta przekładamy przygotowanym kremem cytrynowym. Posypujemy cukrem pudrem i pozostawiamy w lodówce ok 2h. Smacznego !!