wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Cytrynowa pasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta może być wykorzystana na wiele sposobów. Moja córeczka uwielbia ją na naleśniki

Cytrynowa pasta

Składniki:

Cytrynowa pasta

 

  • 2 cytryny
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
  • 5 łyżek miodu
  • 2 łyżki śmietanki 12%

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowa pasta
Cytryny zalewamy wrzątkiem, następnie obieramy. Kroimy na drobne kawałeczki, które dajemy do miseczki,do tego wlewamy 1 opakowanie serka. Mieszamy, a następnie dodajemy 2 łyżki śmietany. Wszystkie składniki mieszamy w blenderze, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy na polepszenie smaku miód.