Sposób przygotowania:
Cytrynowa zupa z kurczakiem i makaronem
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Warzywa obrać i pokroić, marchewkę i cebulę w pół plastry a selera w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na maśle, następnie dodać kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dolać bulion. Dodać sok wyciśniety z cytryny (ja dałam z jednej takiej większej). Do zupy można dodać również skórkę z cytryny wcześniej zblanszowaną, trzeba ja wyłowić przed dodaniem makaronu jednak skórka nadaje zupie gorzkiego posmaku i według mnie lepiej jej nie dodawać. Wszytko gotować ok 30 minut aż warzywa będa miękkie. Doprawić solą i pieprzem, dodać makaron i gotować jeszczę chwilkę aż makron będzie ugotowany. Zestawić z ognia i dolać śmietankę. Wymieszać i od razu podawać posypaną natką pietruszki.