Sposób przygotowania:
Zupa cytrynowa z ryżem
Cytryny dokładnie wyszorować i z jednej zetrzeć skórkę.Sok wycisnąć z dwóch cytryn.Do gotującego się wywaru dodać opłukany ryż,startą skórkę cytrynową i płaska łyżeczkę soli.Gotujemy do miękkości ryżu.Dodać sok z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Śmietanę wymieszać z żółtkami i zahartować gorącą zupą.Wywar zdjąć z ognia i cienkim strumieniem wlewać zaprawę żółtkową cały czas mieszając. Postawić na mały ogień ,ale nie gotować. Zupę dosmaczyć do smaku solą ,świeżo zmielonym pieprzem i cukrem.
mali.na
cherry
Smakowita
Przyznam ,że też pierwszy raz ją robiłam i byłam ciekawa jej smaku.Długo nie mogłam zrównoważyć jej smaku ,ale udało się.
kołczu
Tit
Netka